Snelle opstart

Duurt het opstarten van uw computer te lang? Dit gebeurt meestal wanneer veel programma's worden gestart bij het opstarten van het besturingssysteem. We laten u weten welke programma's uw pc vertragen bij het opstarten en helpen u het automatisch opstarten van deze programma's uit te schakelen.

De analyse van programma's die worden uitgevoerd bij het opstarten van het besturingssysteem wordt automatisch uitgevoerd. Als de analyse programma's vindt die worden uitgevoerd bij het opstarten van het besturingssysteem, geeft Kaspersky een melding weer. De melding kan u naar het venster met analyseresultaten brengen.

Het opstarten van uw computer versnellen:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Ga naar het gedeelte Prestaties.
  3. Klik op de knop Apps tonen in het gedeelte Snelle opstart.

Het venster Opstart van computer versnellen wordt geopend, waarin een lijst met programma's wordt weergegeven die bij het opstarten worden gestart.

De kolom Invloed op opstart geeft informatie over de impact van elk programma op het opstarten van de computer. Deze informatie is afkomstig van het besturingssysteem en hangt af van de hoeveelheid computerbronnen verbruikt door het programma (CPU-belasting en RAM).

4. Selecteer een app uit de lijst en zet de schakelaar Automatisch starten.

De app wordt niet meer gestart bij het opstarten.

Ga als volgt te werk om de automatische analyse van programma's die worden uitgevoerd bij het opstarten van het besturingssysteem uit te schakelen:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Ga naar het gedeelte Prestaties.
  3. Klik in het blok Snelle opstart op Instellingen.
  4. Dit opent een venster. Klik in dat venster op het selectievakje Snelle opstart.